El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya ha organitzat aquest dimarts a Prullans una jornada tècnica sobre el model de negoci i noves oportunitats al voltant de les Plantes Aromàtiques i Medicinals, les PAM, i els fruits de muntanya. Cada vegada hi ha més empreses dedicades a la producció d'aquest tipus de plantes i fruits ja que representa una alternativa sostenible de negoci de les zones rurals. La jornada ha servit per conèixer els models de gestió, els ajuts existents o la normativa que han de complir els productors, així com els requisits per l'obtenció de la certificació ecològica.

Alguns dels productors que han assistit a la jornada han donat a conèixer els seus productes, com ara licors de gerds, nabius i genciana; infusions ecològiques de gingebre, llimona i eucaliptus; melmelades de poma o remolatxa; o barretes nutricionals fetes amb garrofa i gavarrera. Una gran varietat d'opcions que algunes empreses pirinenques han vist com una bova oportunitat de negoci.

En total han participat a la jornada una dotzena de productors de Cerdanya, Alt Urgell i Andorra.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, GERENT CONSORCI ALT URGELL-CERDANYA

El Pirineu avui