Aquest divendres ha mort l'historiador i investigador Oriol Mercadal, director del Museu Cerdà de Puigcerdà i vicepresident segon del Grup de Recerca de Cerdanya. Nascut a Barcelona fa 54 anys, Mercadal estava al capdavant del museu des de de la seva constitució a principis dels 90 i se'l considera una peça clau en la recerca cerdana. Va dirigir diverses excavacions arqueològiques, com ara la de Montlleó o del Castellot de Bolvir, i també fou autor i col·laborador en diferents publicacions, així com membre d'algunes corals cerdanes.

Familiars, amics i representants d'institucions i entitats culturals de l'Alta i la Baixa Cerdanya s'han aplegat aquest dissabte a la tarda a l'església Sant Domènec de Puigcerdà per acomiadar-se de Mercadal i recordar-lo com una persona humil i incansable, amb una gran estima per la comarca.

Des de Pirineus TV lamentem la pèrdua de l'Oriol i traslladem el nostre condol als seus familiars i amics.

El Pirineu avui