Aquest 2017 Andorra ha rebut més de 8,2 milions de visitants, 3,5 punts més que l'any passat. El creixement que més destaca és el dels turistes, és a dir, les persones que passen la nit al país, que ha augmentat un 8,2%, una xifra que suposa gairebé 3 milions de visitants.
Així ho ha indicat el ministre de Turisme, Francesc Camp, que ha explicat que aquestes dades superen els objectius que s'havien marcat. Més concretament, la previsió era créixer un 2,6%, mentre que finalment ha estat del 8,2%.
Un creixement que segons les dades presentades ha estat constant des del 2013, després d´anys d´estancament. Camp ho atribueix a la conjuntura econòmica, però també a les accions del ministeri des del 2012. Assegura que "si no haguéssim apostat per aquestes accions, per reforçar la comunicació caps als mercats potencials i per la cartera d'esdeveniments, haguessim crescut però no aquest 8% (en els turistes que fan nit a Andorra)".
En el cas dels excursionistes, és a dir, els que no pernocten, el creixement ha estat del 0,9%, lluny del 2% esperat.

Parlen al vídeo: Francesc Camp, MINISTRE DE TURISME

El Pirineu avui