L’Agència Tributària espanyola ha adjudicat la compra de dos drons per vigilar per l’aire les fronteres amb Andorra i Gibraltar, per tal de prevenir el contraban de tabac. Tal com han confirmat diversos mitjans andorrans i espanyols, el dron serà controlat des d’un vehicle ple de càmeres de gravació que passarà desapercebut. L’objectiu és que el cotxe pugui ser col·locat prop de zones frontereres conflictives pel que fa al pas de contraban, i detectar qualsevol moviment sospitós sense ser vist. Justament des d’aquest vehicle es controlarà el dron, que es mourà per la frontera entre Andorra i les comarques de l’Alt Pirineu. El giny podrà volar a una distància de fins a 500 metres, tindrà una autonomia de mitja hora i podrà estar a un quilòmetre de distància de l’operador. En cas que les càmeres que porta instal·lades detectin el pas de contrabandistes, s’activarà un dispositiu terrestre per aturar-los. En aquest sentit, el control es podrà fer les 24 hores del dia, ja que tant els vehicles camuflats com el dron disposarà de càmeres de visió nocturna.

El Pirineu avui