Arrel dels desbordaments del riu Estaüja que hi van haver el passat juny i que van obligar als ajuntaments de Llívia i Estavar a tallar la circulació de vehicles al pont que connecta les dues localitats, els dos consistoris van reclamar una solució al Consell Departamental francès. I és que en dies d’intensos ruixats, el cabal del riu augmenta considerablement i l’aigua arrossega terra, pedres i branques d’arbres. Tot aquest sediment obstrueix el pas de l’aigua al seu pas pel pont i això provoca el desbordament del riu. Doncs bé, els dos ajuntament ja han rebut una resposta del govern francès qui ha accedit a millorar el pont actual, ampliant la zona de pas de l'aigua per evitar obstruccions. Però abans, s'ha compromès a netejar la llera del riu.

Per evitar possibles accidents, els dos ajuntaments també han demanat poder col·locar tanques a banda i banda del passatge per poder tallar la circulació de vehicles si es repeteixen els desbordaments del riu.
DECLA 2: LAURENT LEYGUE, ALCALDE D'ESTAVAR

Des dels consistoris esperen que el govern francès compleixi amb els terminis i el proper estiu, quan es repeteixen les pluges intenses, ja s'hagi netejat la llera del riu i millorat el pont.
El riu Estaüja és afluent del Segre separa els termes d’Estavar (Alta Cerdanya) i de Llívia (Baixa Cerdanya).

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, ALCALDE D'ESTAVAR

El Pirineu avui