Dos trams de carretera de l’Alt Pirineu i Aran es troben entre les 10 més perilloses de Catalunya. Concretament, la N260 a Cerdanya, i la C14 entre Bassella i Ponts comporten un alt risc de patir-hi un accident, segons l’informe EuroRAP 2017, que aquest dijous ha presentat el RACC. En concret, la N260 apareix en tercer lloc en risc d’accients, concretament el tram de 10 quilòmetres entre Corcs i Martinet, amb una mitjana de dos morts cada any. Pel que fa al tram de la C14, aquest és el més llarg, amb 17 quilòmetres i quatre morts de mitjana per any. En tots dos casos, la perillositat ve donada pel fet que són zones amb gran part de la via d’un sol carril per sentit i amb zones de línia discontínua, un fet que sovint provoca avançaments perillosos o temeraris per part d’alguns conductors. D’altra banda, aquest informa també assenyala que hi ha altres trams de carreteres altpirinenques amb risc alt. Concretament es tracta de la C162 entre Alp i Puigcerdà i la C28 entre Vielha i Baqueira. Pel que fa als trams de risc mitjà, aquests són el de la C14 entre Adrall i Bassella, el tram de la N260 entre Adrall i la Seu d’Urgell, i el de la N145 entre la Seu i la Farga de Moles.

El Pirineu avui