Per tal de millorar l'accessibilitat als edificis i eliminar les barreres arquitectòniques, l'ajuntament de Puigcerdà deixarà instal·lar ascensors als edificis construïts abans del 2007, quan va entrar en vigor una normativa que obliga col·locar un ascensor a tots els immobles. El consistori ha aprovat una modificació del Pla d'Ordenació Urbana Municipal que fins ara no preveia augmentar la volumetria en molts edificis. La mesura permetrà instal·lar els ginys en patis interiors o espais laterals i, per tant, no ocuparan el carrer i la façana.

Amb aquesta modificació, l'equip de govern vol donar resposta als propietaris dels edificis vells que desitgin adequar els seus immobles, sobretot en aquells edificis on hi viuen persones grans o amb mobilitat reduïda.

De moment, L'ajuntament ja n'ha fet l'aprovació inicial i la mesura es troba ara en exposició pública. Serà la comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu i Aran qui finalment aprovarà la modificació.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui