Des del Parc Natural de l'Alt Pirineu s'ha impulsat una iniciativa pionera en protecció de la fauna amenaçada vinculada a les activitats d'hivern de les estacions d'esquí de muntanya.

Des del Parc Natural amb la col·laboració de Departament de Territori i Sostenibilitat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, s'ha editat nous plànols de les estacions d'Espot i Port Ainé informant de les zones amb presència de gall fer, una espècie molt vulnerable, amb risc de desaparèixer.

L'objectiu pretén conscienciar als esquiadors de la importància de compaginar l'activitat esportiva amb la preservació de la fauna.

Durant l'hivern el gall fer es refugia en certes zones elevades on sobreviu amb pocs nutrients; la presència d'esquiadors li provoca molt estrès i el fet de fugir el debilita i posa en risc la seva supervivència.

Dins la iniciativa, a més d'oferir plànols i cartells informatius, també s'ha col·locat tanques i senyals d'avís en punts d'entrada a aquestes zones de protecció de fauna.

El Pirineu avui