El Seminari Diocesà ha acollit aquest dimecres al vespre la presentació del llibre Synodicon Hispanium, volum 13, de l’Editorial Biblioteca d’Autors Cristians. Es tracta d’un llibre que recull els Sínodes antics de la Diòcesi d’Urgell i una eina important per comprendre la història i l’evolució del territori on s’assenta la Diòcesi, fonamentalment les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, la vall de Ribes i una part de la plana. L’obra l’ha presentat mossèn Benigne Marquès, arxiver diocesà d’Urgell i un dels investigadors que ha permès la publicació del volum.

Entre el públic que ha assistit a la presentació del volum no hi ha faltat l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, que ha felicitat Marqués per la seva participació en un treball històric tan complet i ambiciós.

Parlen al vídeo: BENIGNE MARQUÈS, ARXIVER DIOCESÀ URGELL

El Pirineu avui