La preocupació pel trànsit i el preu de l'habitatge són considerats els problemes principals per prop del 16% de la població. Ho reflecteix l'Observatori del segon semestre del CRES. La institució vincula aquestes inquietuds a la millora de l'economia i al canvi de prioritats de la societat respecte d'anys anteriors.

Canvi de conjuntura i adaptació a la nova realitat social i econòmica. Així explica el director del CRES, Joan Micó, que les infraestructures i equipaments viaris i el preu de l'habitatge siguin ara les noves preocupacions de la població en l'Observatori del segon semestre.

El 17% dels enquestats creu que cal millorar la situació del trànsit i un 15% opina que s'han de trobar solucions a l'increment del preu de l'habitatge. Dues situacions relacionades amb la recuperació econòmica: Andorra rep més turistes que durant la crisi i l'augment del consum es tradueix en un augment de la demanda de pisos.

L'Observatori mostra una millora de la percepció del turisme, ja que la societat entén, segons el CRES, que és una necessitat pel progrés econòmic. Aquesta és una qüestió que ja es va preguntar el 2008. Des d'aleshores, ha explicat Micó, ha baixat d'un 14 a un 9% la percepció que arriba un tipus de turisme negatiu pel país.

Unes 700 persones han participat en aquesta enquesta. La del primer semestre revelava que les preocupacions principals eren les prestacions socials i la situació política.

Parlen al vídeo: JOAN MICÓ, DIRECTOR CRES

El Pirineu avui