Els tres conselleres que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d'elecció de candidat. I nega pressions del partit al grup.

Amb il·lusió i ganes. Així afronten Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa la nova etapa com a únics integrants del grup liberal. Situació que arriba després que dimarts el fins ara president Josep Pintat i quatre consellers més decidissin trencar i passar al grup mixt.
Gallardo i companyia lamenten la decisió però la respecten. Ara bé, els sobta l´argument pel qual els seus excompanys han marxat al grup mixt: les divergències a l´hora de votar la reforma comunal. "Per nosaltres era un tema ja superat, amb la qual cosa sobta que fos l'excusa d'aquest trencament del grup parlamentari", ha dit Ferran Costa sense voler "entrar en especulacions".
Gallardo ha negat que s´hagués vulgut excloure els militants d´UL, de Ciutadans Compromesos i altres no afiliats a Liberals del procés d´elecció de candidat. Ha explicat que va ser UL, mitjançant dues cartes, qui va forçar a seguir fil per randa els estatus, que només permeten la votació als afiliats al partit quan "el primer reglament permetia votar a tothom".
Gallardo també ha rebatut que el partit pressionés el grup parlamentari, com va criticar Pintat: "Mai no n'hi ha hagut, el que sí s'ha fet saber en ocasions és el malestar respecte certes votacions i una constant demanda de més lideratge".
Pel que fa als membres d'UL que són a l'exeuctiva liberal, el president del partit creu que el més lògic seria que marxessin. Els qui marxaran segur són Pintat i la consellera Carine Montaner, que ahir van anunciar la seva baixa com a afiliats.

Parlen al vídeo: FERRAN COSTA, GRUP LIBERAL - JORDI GALLARDO, GRUP LIBERAL

El Pirineu avui