L'Institut d’Estudis Ceretans incorporarà nous membres que evitaran la seva dissolució. Després que el passat mes de setembre l'entitat fes una crida per trobar interessats que volguessin fer-se'n càrrec, el president de l'institut, Tomàs Torrent, ha confirmat aquest dimecres la no desaparició de l'entitat i s'ha mostrat satisfet i a la vegada sorprès per la resposta que ha obtingut la seva crida, ja que prop de deu persones de l'Alta i la Baixa Cerdanya s'han interessat en formar part de l'entitat.

A més, alguns d'aquests nous membres formaran part de la junta directiva. Des de l'institut confien en donar un nou impuls a les activitats que organitzen i, potser més endavant, crear-ne de noves. De fet es plantegen recuperar el Col·loqui Internacional d’Arqueologia de Puigcerdà, que després va ser Congrés Nacional d'Arqueologia de Catalunya, que fa uns anys van deixar d'organitzar.

Al capdavant de l'institut continuarà l'advocat Tomàs Torrent, tot i que no descarta ocupar un segon pla més endavant, quan la nova junta estigui del tot consolidada.
L’Institut d’Estudis Ceretans, creat el 1978, és una de les entitats culturals més importants de la comarca que vetlla per la conservació del patrimoni històric, arqueològic i arquitectònic de l’Alta i Baixa Cerdanya. També fa difusió de la geografia, la història i els costums a través de les nombroses publicacions i impulsa iniciatives com el certamen del Cerdà de l’Any, la Diada de Cerdanya o la jornada de commemoració del tractat dels Pirineus.

Parlen al vídeo: TOMÀS TORRENT, PRESIDENT INSTITUT ESTUDIS CERETANS

El Pirineu avui