Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 5 de desembre un home de 45 anys veí de Barcelona i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de dos delictes d'estafa.

Al setembre, l'estafador va adoptar la identitat d’un gestor d’inversions i va contactar amb un empresari de Cerdanya per oferir-li els seus serveis per llogar una propietat de luxe i gestionar-li altres inversions. Per guanyar-se la confiança de l'empresari, li va explicar que era policia judicial d’un cos de l’Estat espanyol. Amb aquest estratagema, va aconseguir que l’empresari li agafés confiança i li encarregués la gestió de diverses habitacions de luxe de lloguer en una casa rural de la comarca. A més, l’empresari li va facilitar les seves dades personals i li va donar 10.000 euros per a una suposada inversió.

A finals de novembre, el gestor va desaparèixer sense pagar al propietari els 3.500 euros que havia recaptat amb els lloguers de les habitacions. El propietari va començar a rebre, a més, requeriments per compres fetes amb unes targetes de crèdit que l’estafador havia donat d’alta a nom de l’empresari.

Un cop es va fer la denúncia, els mossos van relacionar el cas amb una altra denúncia per estafa en una joieria de Puigcerdà. En aquest cas, un home va comprar un rellotge i diverses joies, tot valorat en uns 3.000 €, que suposadament havia de fer efectiu amb una transferència que no va arribar.

Els Mossos van identificar l’estafador com un home amb nombrosos antecedents que havia fet servir almenys una desena d’identitats diferents per fer les estafes. Seguint-li la pista, els mossos van descobrir que havia llogat una oficina de luxe a Barcelona i feia servir vehicles d'alta gamma, tot pagat també amb transferències que tampoc s'havien fet efectives.

El dia 5 de desembre els Mossos d’investigació de la Cerdanya van anar a Barcelona a detenir l’estafador, que a més a més tenia pendents tres ordres de detenció i ingrés a la presó de diferents jutjats de Catalunya, tots per delictes d’estafa. Durant l’actuació policial, van recuperar part de les peces adquirides a la joieria i una credencial falsa de la Guàrdia Civil. El detingut va passar el mateix dia a disposició judicial i va ser empresonat.

El Pirineu avui