El Centre de Suport Territorial de l'ICGC va presentar aquest dilluns, en una visita guiada els nous monòlits que formen part de l'exposició permanent “Els sòls del Pirineu” on es recull una mostra de diferents sòls representatius de tota la zona del Pirineu.

Actualment l'exposició disposa de 14 monòlits diferents extrets en els últims tres anys procedents de la Conca de Tremp, dels Pallars Sobirà i el Solsonès. L'objectiu del projecte és recollir en un mateix espai sòls procedents de tot el Pirineu català.

Aquesta exposició permanent és només l'inici d'un projecte de gran envergadura que pretén creat un centre de referència de sòls del Pirineu, oferint un espai museïtzat que permeti realitzar cursos especialitzats i intercanvi d'informació amb altres centres.

L'exposició està oberta al públic dins l'horari d'obertura del Centre de Suport Territorial Pirineus de l'IGCG, amb l'opció de sol·licitar guia en cas de grups nombrosos.

Parlen al vídeo: AGNÈS LLADÓS, RESPONSABLE PROJECTE SÒLS PIRINEU

El Pirineu avui