Tot i els bons resultats globals que ha presentat el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida en ocupació d'establiments turístics durant el pont de la Puríssima, les estacions d'esquí del Pallars Sobirà s'han recentit respecte la temporada passada.

Les de l'obertura el passat 02 de desembre fins passada la Puríssima, les estacions d'Espot i PortAiné han rebut 11.850 visitants, dels quals 10.165 han passat durant els dies de pont. Un 28,5% menys d'esquiadors que en la temporada passada on es van enregistrat 15.230 visitants durant aquesta primera onada d'esquiadors.

Part de la disminució ve donada per les baixes temperatures i el mal temps que va afectar gran part del Pirineu durant el cap de setmana.

Per la seva part, l'estació de Tavascan ha acollit durant el pont 2.500 esquiadors; una xifra engrescadora tenint en compte que la temporada passada en aquesta època l'estació encara estava tancada.

Ara per ara les pistes d'Skypallars disposen del 50% del domini esquiable obert, s'està treballant per poder obrir el 100% cara les festes de nadal.

El Pirineu avui