La cap de llista de la CUP a la demaració de Lleida de cara al 21D, Mireia Boya, i la número 4 Xènia Antona, han donat a conèixer aquest dimarts la seva aposta per desplegar la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. En un acte a la Seu d’Urgell han posat en valor la necessitat d’aprofitar la constitució de la República Catalana per reorganitzar el país territorialment.

Per la seva banda, Antona ha concretat algunes de les millores que ha de comportar la nova vegueria. Una d’elles és en l’àmbit sanitari, ja que ha de permetre impulsar els hospitals comarcvals en detriment de la centralització en grans centres provincials. També auguren millores a novell educatiu, amb un clar suport a les escoles rurals.

Des de la CUP també han destacat la necessitat de centrar esforços en l’àmbit del feminisme, tenint en compte que en nuclis petits i aïllats és més difícil combatre les agressions masclistes i visibilitzar el problema. En relació a la situació de la Val d’Aran, l’aranesa Mireia Boya s’ha mostrat convençuda que la vegueria hi donaria un bon encaix, sempre respectant-ne les especificitats.

Parlen al vídeo: MIREIA BOYA, CAP DE LLISTA CUP PONENT PIRINEUS - XÈNIA ANTONA, NÚMERO 4 CUP PONENT PIRINEUS

El Pirineu avui