Una junta propera a l'estació intermitja d'una de les canonades de la Central Hidroelèctrica de Capdella s'ha foradat i ha generat una fuga d'aigua molt important. El sinistre ha succeït a 1800m d'alçada i ha desencadenat amb la congelació d'una àmplia zona de terreny, molt gravós i pendent; que amb l'acumulació d'aigua i gel pot provocar un despreniment des de gran alçada, sobre una zona habitada.

Des de la CUP Vall Fosca es demana el tancament immediat de la central i el descàrrec de la canonada fins a la substitució de totes les juntes de dilatació per evitar accident.

No és la primera vegada que el grup s'enfronta a la gestió que fa Endesa de la central. La CUP manifesta que Endesa du a terme una gestió “nefasta” dels recursos naturals del municipi, assecant el riu Flamisell en època de màxima vulnerabilitat per a la fauna, mantenint l'estany de Saburó buit des de fa més de vint anys i posant en perill la població amb el manteniment ineficient de les canonades de la central.

El Pirineu avui