La Cambra de Comerç preveu que el creixement del PIB del 2017 sigui d´un 2%. Així ho ha assegurat el president de l'entitat, Marc Pantebre, durant la presentació de les enquestes de conjuntura del primer semestre de l´any. La recuperació econòmica ha estat liderada pels bons resultats del sector turístic.

La temporada d'hivern del 2017 ha estat bona i això s´ha reflectit en els bons resultats de les enquestes de conjuntura de la Cambra de Comerç. Marc Pantebre creu que aquest 2017 es consolidarà el creixement del PIB en un 2%. Destaca l'increment de l'ocupació, "que ha augmentat en bona part gràcies al creixement dels turistes procedents d'Espanya". També posa en relleu altres mercats a l'alça, com el rus.

La indústria ha tingut els millors resultats des del 2002 i la recuperació de l'hoteleria ha estat elevada. La construcció i el comerç minorista, per contra, han obtingut registres més discrets, però positius. També s´ha de tenir en compte que venen de resultats més desfavorables.

En conjunt, des de la Cambra de Comerç es creu que s´ha consolidat la recuperació econòmica. Pantebre afirma que "excepte el 2016, veníem de 7 anys consecutius de recessió i variació negativa del PIB, una situació a la qual Andorra no hi està acostumada". Per això defensa que "qualsevol variació positiva l'hem d'acollir com una molt bona notícia".

El gros de les empreses consultades també han indicat que tenen dificultats per trobar mà d'obra qualificada, sobretot a l'hoteleria.

El Pirineu avui