El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i els diferents subsectors d’allotjament turístic i les mateixes estacions d’esquí alpí han fet un balanç molt positiu del comportament turístic del pont de la Puríssima al conjunt de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran.
La setmana del macropont de la Constitució i la Puríssima s’ha tancat amb la venda de 97.300 forfets i unes expectatives òptimes de cara a les pròximes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis per les previsions de l’arribada de noves precipitacions de neu en els pròxims dies. Aquesta xifra de forfets representa la segona millor dada per aquestes dates i només va ser superada l’any 2005 amb 115.000 forfets. La mitjana d’ocupació pel pont de la Puríssima s’ha situat entre el 80 i el 85 % entre les diferents modalitats d’allotjament turístic a les zones de l’Alt Pirineu i Aran amb estacions d’esquí. La millor ocupació s’ha produït entre el 6 i el 8 de desembre quan s’ha arribat al 100% en molts establiments d’allotjament turístic situats en proximitat de les estacions d’esquí, així com també a d’altres indrets del Pirineu.

La nit del dissabte els nivells d’ocupació han estat inferiors, atès que molts visitants han avançat la tornada abans del diumenge. En canvi, a la Val d’Aran el període festiu del pont de la Puríssima s’ha vist allargat un dia, ja que molts turistes van avançar al dimarts la data d’arribada. Això també s’ha produït en d’altres zones del Pirineu però de manera menys significativa.

El grau d’ocupació s’ha mantingut força homogeni en el conjunt de les comarques de l’Alt Pirineu. Aquesta bona afluència de turistes ha comportat força moviment de gent pel conjunt del territori durant tots aquests dies, amb la qual cosa s’han vist afavorits tant les diferents modalitats d’allotjament turístic. El pont de la Puríssima d’enguany ha tancat amb un resultat molt més favorable que el de l’any 2016, quan només va arribar a assolir un 65 % de mitjana d’ocupació.

El Pirineu avui