L’ajuntament d’Organyà ha acollit aquest dilluns al matí la primera sessió de la Comissió de Seguiment de les obres de condicionament i millora de traçat de la C-14 entre Organyà i Montant de Tost, que inclouen la construcció del nou túnel de Tresponts d’1,3 quilòmetres. A la reunió hi han pres part el secretari de Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ricard Font, el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, alcaldes i representants veïnals del territori, així com tècnics de la direcció de l’obra. Entre d’altres coses s’hi han explicat els aspectes principals de l’actuació prevista i el pla de treballs. Així, s’ha explicat que l’excavació com a tal començarà al març i que, cap al final dels treballs, l’any 2019, és quan es produiran les majors afectacions en el trànsit de la C14. El túnel estarà acabat el novembre del 2020.

Font també ha deixat clar que el finançament de l’obra està garantit i que l’aplicació del 155 no afectarà en aquest sentit.

Per la seva banda, l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, s’ha mostrat molt satisfet amb les explicacions donades.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Abert Batalla, ha
remarcat que aquesta “serà l’actuació més important que es fa en aquest tram des que el Bisbe Ermengol el va obrir fa 1.000 anys”. L’alcalde urgellenc ha afegit que des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell continuaran implicats amb el bon desenvolupament d’aquest projecte històric perquè la C-14 representa la principal via de connexió de la comarca.

Parlen al vídeo: RICARD FONT, SECRETARI DE MOBILITAT - CELESTÍ VILÀ, ALCALDE D’ORGANYÀ

El Pirineu avui