Per segon any, l'INS Pere Borrell de Puigcerdà participa en un programa d'intercanvi lingüístic entre estudiants del centre i del Quebec, una iniciativa impulsada des del departament d'Ensenyament de la Generalitat. Durant tres mesos, la Léa Grenier ha fet una estada a l'institut de Puigcerdà per aprendre el castellà, i també una mica de català, i ha conviscut amb la família de la Teia Torrent, que al gener marxarà al Quebec a casa de la Léa i on també anirà a un institut d'allà fins l'abril. Des del centre educatiu veuen aquest programa com una gran oportunitat per l'aprenentatge dels alumnes.

El programa d'intercanvi s'ofereix als alumnes de 4t d'ESO que estiguin interessants en cursar el Batxibac, una modalitat d'estudis que el centre ofereix per tercer any i que permet obtenir el títol de Batxillerat català i francès. Tots ells han de superar una entrevista i és el departament d'Ensenyament qui selecciona els joves que participaran a l'intercanvi.

La Léa valora molt positivament l'estada a Cerdanya i espera amb ganes l'arribada de la Teia, qui viatjarà al Quebec amb l'objectiu de millorar el seu nivell de francès.

El curs passat, l'Institut de Puigcerdà va ser l'únic de les comarques de Girona en participar en aquest programa d'intercanvi lingüístic i, com que va ser un èxit, enguany ha volgut repetir-lo. L'Albert Planella va conviure amb la família del Loïc, després que aquest estigués un trimestre a Puigcerdà. Una experiència que ha anat més enllà de les aules.

Aquest curs una trentena d'estudiants de Catalunya i del Quebec formaran part d'aquest programa de mobilitat.

Parlen al vídeo: MARIA MORENTE, COORDINADORA BATXIBAC INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ - LÉA GRENIER - TEIA TORRENT - ALBERT PLANELLA

El Pirineu avui