Amb l'inici de les campanyes de Nadal els pobles del Pallars es preparen per a les festes. A partir del dimecres dia 06 de desembre ja es pot visitar els emblemàtics pessebres de Sort, Llavorsí i Esterri d'Àneu. Cada pessebre situat a les respectives esglésies de cada població estan oberts al públic. On es mostren elements característics de la comarca difuminats amb els diferents moments més significatius del pessebre, com naixement del nen Jesús, l'arribada dels reis mags i l'anunciament dels pastors.

En el cas del pessebre de Sort es planteja una activitat didàctica per a les famílies que consisteix a buscar petits elements comuns de la comarca com la llúdriga, el cabirol o el mussol. Una forma per donar més importància als petits detalls del pessebre.

Els pessebres es podran visitar fins al 31 de gener.

El Pirineu avui