El Govern d'Andorra ha homenatjat la figura i el treball del pare Cebrià Baraut i Obiols, nascut a l'Alt Urgell, l'any 1917, historiador i monjo benedictí català que va dedicar gran part de la seva trajectòria a l'edició de les fonts documentals d'Andorra i al coneixement i a la difusió de la seva història, en diverses ocasions: el 2001, el ministeri titular de la Cultura va editar Miscel•lània a Dom Cebrià Baraut i Obiols, i el 2004 els ajuts d'investigació i recerca dotats per l'Arxiu Nacional, des del 2000, es van passar a anomenar Ajuts d'investigació i recerca històrica Cebrià Baraut i Obiols. Baraut morí a Montserrat, el 8 de juny del 2003.

Enguany, amb motiu del centenari del naixement del pare Cebrià Baraut i Obiols, el 21 de maig, el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports està preparant un seguit d'activitats de difusió per celebrar-ho.
Aquest dilluns, s'ha inaugurat una petita mostra al vestíbul de l'edifici de Govern, i se celebrarà una jornada de l'estat de la recerca i de la seva difusió a Andorra en col·laboració amb entitats i associacions culturals d'Andorra i de fora.

Parlen al vídeo: SUSANA VELA, DIRECTORA ARXIU NACIONAL

El Pirineu avui