Des de fa una setmana el canal de Gavet ja està operatiu. Durant cinc setmanes el canal s'havia buidat per fer-hi manteniment, cosa que ha suposat l'aturada tècnica de la central hidroelèctrica de Talarn.

Concretament, s'ha millorat el revestiment de formigó del canal en dos trams, un de 300 metres i una altra de 125 metres de longitud. A més s'ha netejat el fons de les herbes i algues; i s'ha reparat la rampa de rescat per amfibis.

En el rescat de peixos que és fa durant el buidatge del conducte, es van capturar un total de 134 peixos autòctons, 130 truites comunes i 3 mandrilles que van ser traslladades al riu Noguera Pallaresa. En aquest buidatge no s'ha trobat cap espècie exòtica introduïda.

El rescat dels peixos s'ha fet mitjançat l'ús de pesca elèctrica, un sistema que consisteix en una petita descàrrega elèctrica que immobilitza els peixos uns segons, els necessaris per capturar-los amb salabres.

El Pirineu avui