El Consell Comarcal de Cerdanya, l'ajuntament d’Alp, les estacions d’esquí de La Molina i Masella i Ecovidrio, han posat en marxa una campanya per impulsar el reciclatge de vidre en el sector de l'hostaleria i la restauració del municipi. La iniciativa començarà l'11 de desembre amb la realització d’entrevistes als establiments d'hostaleria d’Alp per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar el vidre que generen.

L’objectiu és poder adequar els recursos existents per tal de donar un millor servei. Per això, aquells establiments que ho sol·licitin rebran gratuïtament un cubell de reciclatge per als envasos de vidre. A més, els informadors de la campanya explicaran com separar-lo correctament.

Per facilitar aquest tipus de reciclatge, s'instal·laran uns contenidors dotats amb una boca més ampla i un sistema d'elevació hidràulic, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers.

La col·laboració del Consell Comarcal de la Cerdanya, l'Ajuntament d’Alp, les estacions d’esquí
alpí i Ecovidrio té com a principal objectiu augmentar el reciclatge de vidre a la localitat. Per
això consideren clau abordar el sector de l'hostaleria i la restauració, ja que en aquest sector s’hi
consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a tot l’Estat.

El Pirineu avui