Imatges devastadores d´una allau mai vistes, testimonis que van viure les hores més tenses i especialistes que expliquen amb rigor científic l’impacte que va causar l’allau d’Arinsal del 1996. Un documental que l´any passat es va emetre per Ràdio i Televisió d´Andorra dirigit per Anna Pifarré i realitzat per Ignasi Llobet i produït per Eva Pons, RTVA i el Centre de la Neu i la Muntanya.

El treball ha rebut el premi Pirene de reportatge de premsa audiovisual ex aequo amb ´Ella, la vall´ un relat sobre la vall d´Aguilar dirigit per Albert Cristòfol i Albert Galindo, que parla de les zones de muntanya amb pocs habitants des d´un punt de vista femení.

En l´apartat escrit el jurat ha decidit premiar per unanimitat el dossier “Pobles buits” (revista Cadí-Pedraforca) coordinat per Carles Pont on parla de la pervivència dels pobles petits de muntanya.
En la primera edició del premi de temàtica mediambiental, el guardó ha estat per a Mari Ange Lobera per un recull de reportatges que mostren la diversitat i la importància de la natura a Pyrénées Magazine.
En la 22a edició del premi de periodisme interpirinenc s´han presentat 39 treballs, 35 de premsa escrita i 4 audiovisuals de ràdio i televisió.

Parlen al vídeo: Marc Pons, Cap Àrea de medi físic del CENMA - Albert Galindo, codirector "Ella, la vall"

El Pirineu avui