La planta de compostatge de Benavarre ha rebut durant aquest mes de novembre un total de 24 tones de matèria orgànica provinents d’Andorra. Això correspon al 30% de la quantitat total que el Principat conta que s’acabarà baixant, que són 80 tones al mes. De moment, doncs, s’ha baixat l’equivalent a 1.200 quilos diaris, gràcies al conveni que van establir el Govern amb la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet perquè aquesta faci el tractament de l’orgànica.

En aquest sentit, tant des del Govern d’Andorra com des de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet han assenyalat que és normal que al principi no es reculli tota la matèria orgànica prevista, ja que la població i els grans productors no tenen l’hàbit de separar-la. Tot i això, confien que amb el temps la xifra vagi augmentant fins a les 80 tones mensuals desitjades.

Parlen al vídeo: JORDI VILARÓ, GERENT MANCOMUNITAT ESCOMBRARIES URGELLET

El Pirineu avui