Un terreny a Santa Coloma, davant de la caserna de bombers, acull el prototip de la façana de l’edifici The Cloud, una eina important pel desenvolupament del projecte constructiu. Els treballs d’instal·lació han començat aquesta mateixa setmana i s’allargaran fins a finals de mes.
El prototip, de poc més d’onze metres d’altura, materialitza a escala real un fragment de la façana i permetrà les empreses constructores, durant el procés de licitació, fer-se una idea de les característiques i l’abast constructiu. Igualment serà una eina de consulta i avaluació molt útil per a l’empresa adjudicatària durant l’inici de les obres i, de manera més específica, del muntatge de la façana.
La façana és un dels elements més singulars del futur edifici The Cloud. El disseny vetlla per la integració amb l’entorn i la reducció el màxim el consum energètic. La doble pell esdevindrà un element primari de la climatització de l’edifici permetent una millor conducció de la circulació de l’aire i un nou concepte de la ventilació. Alhora la façana de vidre permetrà disposar d’il·luminació natural en tots els espais.

El Pirineu avui