El Govern i els transportistes mantenen converses amb França per minimitzar l´impacte dels tancaments de carretera. Ja s´ha acordat que els avisin amb antelació per poder-se gestionar millor i s´estudia organitzar combois en hores convingudes.

Treballar, sempre que sigui possible, amb antelació. És el principi d´acord a què s´ha arribat entre les dues parts per intentar que els tancaments de l´accés a França perjudiquin el mínim possible els transportistes. Així, quan les previsions indiquin un temporal important s´avisarà d´un possible tall de la carretera. També quan la situació millori, es donarà una hora d´obertura aproximada perquè els camioners es puguin anar organitzant.

És una de les demandes que es van fer en la darrera reunió conjunta, ara fa uns dies i a la qual van assistir membres del Govern, transportistes, directius de les carreteres del sud de França, representants de la prefectura i la mateixa ambaixadora Caballero. També va sorgir la proposta d´organitzar combois quan el tancament sigui perllongat. Estarien encapçalats per una màquina llevaneu i només podrien sumar-s´hi els camions amb equipaments especials. Una altra demanda que han fet els transportistes és la de permetre el pas a vehicles de més tones. Proposen que puguin circular els camions de fins a 26 tones, 7 més que ara.
Imatges la xarxa

Una altra idea que va sorgir en la trobada era la possibilitat que màquines llevaneu andorranes ajudessin a netejar la carretera. Una opció que s´ha descartat davant la negativa de les autoritats franceses. Amb tot, encara no se sap quan començaran a aplicar-se les mesures acordades.

El Pirineu avui