Puigcerdà ha donat aquest dissabte el tret de sortida a la campanya de Nadal, una de les èpoques més importants per als comerciants de la vila. Des de fa uns anys, l'ajuntament de la capital ceretana organitza una festa per encendre l'enllumenat nadalenc. Al voltant de les set de la tarda i després del compte enrere, s'han encès tots els llums dels carrers del nucli urbà i també d'altres punts com la plaça Santa Maria i Herois o el Passeig 10 d'Abril. També s'ha il·luminat l'arbre que s'ha col·locat al fossar del campanar, una de les novetats d'enguany. Els colors predominants d'aquestes festes són el blanc, el verd i daurat i el morat.

La festa de l'encesa ha estat acompanyada per focs d'artifici i un espectacle a càrrec dels alumnes del Gimnàs Carme de Puigcerdà, que han posat ritme a la festa amb un ball interpretat als peus del campanar.

Amb els llums de Nadal ja encesos, els botiguers enceten la que esperen que sigui una bona campanya nadalenca.

Des de l'Associació de Comerciants de la vila han preparat un seguit d'activitats per incentivar les vendes que arrencaran aquest Pont de la Puríssima, una d'elles ben original: faran que nevi.

L'enlairament de fanalets es farà el dissabte 9 a les 19h a la plaça Santa Maria, punt on també es farà que nevi durant les tardes del pont.

A més d'aquestes activitats, també es repartiran premis amb el rasca rasca de La Molina i es decoraran els establiments amb uns decoració molt ceretana que encara no s'ha donat a conèixer.

Parlen al vídeo: MARIA CARME MARTÍNEZ, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ COMERÇ PUIGCERDÀ

El Pirineu avui