El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una bona afluència de visitants per a la setmana del pont de la Constitució i la Puríssima a les zones de muntanya de l’Alt Pirineu i Aran. Així, entre el 5 i el 10 de desembre es calcula que s’assolirà la millor ocupació, arribant-se al 80%. Aquesta, però, podria ser fins i tot major si les estacions d’esquí van ampliant el nombre de quilòmetres esquiables els propers dies. La previsió d’ocupació turística enguany és força millor que la del pont de l’any 2016, quan amb els mateixos dies festius, però situats en diferents dies en el calendari, la mitjana va ser del 60 %.

La Val d’Aran és ara mateix el territori pirinenc que té un nivell més alt de reserves, gràcies al bon estat de l’estació de Baqueira Beret, que posarà en funcionament aquest cap de setmana 118 km de pistes i la totalitat dels remuntadors. La resta d’estacions d’esquí alpí també estaran obertes pel pont, mentre que algunes de nòrdic obriran per a ús turístic, i estan pendents de les precipitacions per determinar si poden obrir circuits.
De fet, la neu s’ha deixat veure aquest divendres al matí a bona part de l’Alt Pirineu. A Cerdanya ha nevat a totes les cotes, però a la majoria de la comarca ho ha fet amb poca intensitat i al fons de la vall no ha passat d’una enfarinada. A l’Alt Urgell la neu també ha fet acte de presència a moltes poblacions, però a mig matí ja només se’n podia veure als cims de les muntanyes.

El Pirineu avui