El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell demanarà la compareixença del director general d’Urbanisme, Agustí Serra, per tenir més informació sobre la nova Llei de Territori, que molt possiblement entrarà a debat en la propera legislatura al Parlament. Els alcaldes de la comarca estan preocupats per les implicacions que pot tenir en el seu territori, tot destacant que hi haurà un abans i un després en matèria de gestió urbanística.

Segons indica la Generalitat, el objectius principals d’aquesta nova llei  són adaptar els instruments i la gestió a la diversitat del territori, així com poder programar el desenvolupament de les actuacions en funció de les necessitats. Pel que fa al model de desenvolupament urbà, prioritzarà la regeneració urbana per damunt del creixement en extensió. A més, pretén garantir l’eficiència i la competitivitat territorial a través de l’impuls de fórmules de governança supramunicipal.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui