L'hospital de Cerdanya ha organitzat aquest dijous al Museu Cerdà de Puigcerdà una mitja jornada dedicada als accidents a la neu i a la muntanya des d'un enfocament traumatològic. Després de tres anys de funcionament, el centre sanitari ha volgut organitzar un seguit de xerrades adreçades a metges, infermers, fisioterapeutes, personal de pista de les estacions d’esquí, així com a personal dels sistemes d’urgència i emergència o del transport sanitari de les dues bandes de la frontera, amb l'objectiu de donar a conèixer què cal fer davant d'aquest tipus d'accidents. S'han tractat temes com l’atenció immediata a la víctima, la hipotèrmia accidental, els traumatismes en infants, les lesions d’extremitats i de columna vertebral o la rehabilitació.

L’hospital de Cerdanya, que atén població fixa i visitants en una zona turística amb gran impacte dels esports d’hivern i de muntanya, compta amb un índex d’altes hospitalàries per Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) notablement superior a la mitjana dels centres del seu mateix nivell.

Des del centre sanitari han explicat que, veient l'èxit de participació d'aquesta primera jornada, on hi han assistit uns 140 professionals, es proposen mantenir-la en els propers anys, tot i que cada edició es dedicaria en un àmbit en concret.

Parlen al vídeo: MANEL MAS, CAP SERVEI CIRURGIA ORTOPÈDICA I TRAUMAT. HOSP. CERDANYA

El Pirineu avui