La Vall de Boí està de celebració, aquest dijous dia 30 de novembre és el 17è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial del conjunt romànic de la Vall de Boí, i l'endemà, el dia 01 de desembre el 2n aniversari de la declaració de les Falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Per celebrar-ho, el conjunt romànic ha organitzat una jornada de portes obertes a les esglésies de Sant Climent de Taüll, Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d'Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera i la Nativitat de Durro.

En l'últim any, el conjunt romànic va acollir 152.455 visitants, un 24% més que l'any anterior. El màping de Sant Climent de Taüll segueix sent el reclam turístic de referència.

Des del centre del romànic s'organitza el pròxim 02 de desembre una ruta que engloba els dos patrimonis de la Vall de Boí, les falles i el romànic. La ruta està pensada per mostrar als visitants els elements de patrimoni que caracteritzen la vall.

El Pirineu avui