L'Alta Ribagorça és la primera comarca de muntanya en implantar un Servei d'Atenció Integral (SAI) per al col·lectiu LGTBI. Aquest dijous, el president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, i la Directora General d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, han signat un acord per impulsar a la comarca un Servei d'Atenció Integral (SAI) per a persones lesbianes, gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI).

La finalitat del servei és donar resposta i crear un espai de referència i consulta per garantir els drets del col·lectiu.

Des de la Generalitat han valorat molt positivament que una comarca tan petita com l'Alta Ribagorça posi en marxa aquest servei.

Des de la Generalitat s'està treballant perquè en totes les comarques i municipis amb més de 20.000 habitants disposin del servei.

Aquest nou servei no només s'ha plantejat per donar resposta al col·lectiu, també vol implicar familiars i amics que tinguin qualsevol tipus de dubte.

El SAI s'ubicarà a les dependències del Centre d'Adults i SIAD.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALTA RIBAGORÇA - MIREIA MATA, DIRECTORA GENERAL IGUALTAT DE LA GENERALITAT

El Pirineu avui