Els candidats de Junts per Catalunya a Ponent, l’Alt Pirineu i Aran s’han reunit aquest dijous al matí a la Seu d’Urgell per donar a conèixer la seva proposta. Els número 1 i 2, Josep Maria Forné i Marc Solsona, han posat en valor el fet que són una candidatura transversal, amb molts independents, i també amb representants del món local lligats al PDeCAT. Han deixat clar que aquestes no seran unes eleccions normals, ja que han estat convocades per la força pel Govern espanyol, i que l’objectiu serà restituir el president legítim i fer que Catalunya recuperi les seves institucions. Tot i això, tant Forné com la candidata de l’Alt Pirineu que va en posicions de sortida, la regidora de Sort Imma Gallardo, han deixat clar que la defensa del territori també serà important.

Qüestionat sobre la possibilitat de reeditar les majories que havia obtingut històricament Convergència a la demaració, Marc Solsona ha deixat clar que l’objectiu és assolir els millors resultats possibles per poder restituir al president.

A la trobada de la candidatura hi ha assistit l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que tot i no presentar-se a les eleccions, després de 14 anys fent de diputat, ha volgut donar suport a la llista del president. L’alcalde ha indicat que la trobada s’ha volgut fer a la plaça de les Monges pel significat que té, tot recordant el més d’un miler de persones que s’hi van congregar l’1 d’octubre per defensar el darrer col·legi electoral que quedava obert. Un esperit, ha indicat, del qual beu la candidatura de Junts per Catalunya.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA FORNÉ, NÚMERO 1 JXCAT PONENT-ALT PIRINEU - IMMA GALLARDO, NÚMERO 3 JXCAT PONENT-ALT PIRINEU - MARC SOLSONA, NÚMERO 2 JXCAT PONENT-ALT PIRINEU

El Pirineu avui