La Guàrdia Civil ha comissat recentment diversos objectes exposats al Museu Etnogràfic de Llívia. Durant una inspecció rutinària, agents del Seprona de Puigcerdà van trobar un revòlver antic i munició que no estaven inutilitzats i, per tant, podrien ser utilitzats per disparar, i també trampes per enxampar ocells i talps que tampoc estaven inutilitzades ni comptaven amb cap autorització.
Els agents van aixecar acta per infracció al Reglament d'Armes i Explosius i l'arma i la cartutxeria han quedat dipositades a Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil de Puigcerdà. Pel que fa a les trampes, han estat precintades i de moment es quedaran al museu a disposició del Departament de Medi Ambient de la Generalitat.
El museu Etnològic de Llívia disposa d’un fons de més de mil peces antigues del segle XIX i algunes del segle XVIII.

El Pirineu avui