Un dels punts culminants de les jornades Gastropirineus, que s'han celebrat a Alp i Puigcerdà, ha estat el sopar de dilluns a l'Hotel del Prado de la capital ceretana. Un sopar que han elaborat conjuntament restaurants de prestigi tot el Pirineu, alguns amb estrelles Michelin, com el restaurant Les Cols d'Olot o La Boscana de Bellvís. Els 140 comensals han pogut tastar piruletes de formatges, coca de bolets, trinxat i tataki d'ànec amb naps i curri verd, un apetitiu elaborat per l'entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya, formada per 8 restaurants. El menú ha estat compost per una terrina de cérvol amb escalivada, brandada de bacallà amb espinacs, ceviche de truita de riu amb rovellons i ous de salmó, jarret de vedella i mil-fulls de nata i maduixes de postres. Tots els plats acompanyats amb vins i licors del territori. Des de Cuina Pirinenca de Cerdanya han destacat la importància de cuinar i donar a conèixer els productes quilòmetre 0.

El sopar ha comptat amb la presència de l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i de l'alcalde d'Alp i President del Consell Comarcal, Ramon Moliner, així com d'altres representants polítics del Pirineu.

Parlen al vídeo: MONTSE DOLCET, CUINA PIRINENCA DE CERDANYA

El Pirineu avui