Les estacions d’esquí pirinenques que formen part de la província de Lleida han invertit enguany més de 13 milions d’euros en millores i esperen vendre 1.330.000 forfaits, un 4% més que l’any passat. Aquest dimarts s’ha presentat a la Diputació de Lleida la campanya de neu d’enguany que engloba totes les estacions de l’Alt Pirineu i Aran -excepte Masella, la Molina i Guils Fontanera, que estan sota jurisdicció gironina- i de Port del Comte, al Solsonès. L'inici de la temporada s'ha avançat unes dues setmanes. La primera en obrir ha estat Baqueira Beret, el passat 18 de novembre i per aquest cap setmana esperen fer-ho la resta d'estacions d'alpí mentre que les de nòrdic hauran d'esperar el pont de la Puríssima. Des de la Diputació han destacat que l'esqui és un veritable motor econòmic per al Pirineu, i han apuntat que la temporada 2016-2017 l'impacte va ser de 367 milions d'euros

El 11 estacions de la demaració generen 2.150 llocs de treball directes. Per que fa la procedència dels visitants el 40% són catalans i prop d'un 13 per cent estrangers.
Ara amb l'arribada de nous vols a l'aeroport de Lleida Alguaire com el de la companyia sueca Quality Travel es treballa per aconseguir que l’Alt Pirineu i Aran sigui també el destí final dels esquiadors, i no només Andorra.

D’altra banda, coincidint amb l'inici de l’esquí, la Diputació de Lleida ha engegat la campanya Viu la neu al Pirineu a la que destinarà 400.000 euros per promocionar la temporada.

Parlen al vídeo: JOAN REÑÉ, PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA - XAVIER UBEIRA, SUBDIRECTOR COMERCIAL BAQUEIRA BERET

El Pirineu avui