Aquest dissabte s'ha sabut que dos vehicles dels bombers voluntaris de Pont de Suert s'han donat a l'ONG "Lleida pels Refugiats". Els vehicles eren un Mitsubishi 4x4 i un furgó per atendre accidents de trànsit. Segons ha manifestat un dels bombers voluntaris, en vista la baixa de dos anys que han demanat els bombers, han donat els vehicles perquè “algú els hi doni servei”. Els vehicles és trobaven des de feia més d'un mes tancats, ja que els bombers professionals no en podien fer ús.

Els vehicles s'havien adquirir amb la participació econòmica de 8.000 € provinent de sis municipis de l'Alta Ribagorça o la Ribagorça Aragonesa. Les diferents institucions estan descontentes amb la decisió dels voluntaris, la consideren precipitada i irresponsable.

Un dels vehicles, el furgó, era un equipament clau per facilitar les actuacions i desplaçaments dels bombers. Des de les institucions creuen que la decisió dels bombers voluntaris, que han demanat la baixa, ha estat incomprencible, ja que els dos vehicles s'havien adquirit per millorar el servei de la comarca. Els bombers professionals del parc pretenien equipar el furgó cedit amb un nou sistema d'excarceració que ja està encomanat. Amb les baixes dels vehicles, els bombers professionals només disposen d'un vehicle pesat totalment equipat, cosa que pot afectar en temps de la intervenció. Des de l'administració local es vol prendre mesures.

El representant dels bombers voluntaris no ha fet declaracions davant de càmera.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUIS FARRERO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALTA RIBAGORÇA - JOAN PERELADA, ALCALDE VALL BOÍ

El Pirineu avui