Alp i Puigcerdà han acollit aquest dilluns i dimarts les segones jornades gastronòmiques i de cuina Gastropirineus, on hi han participat una trentena de ponents i una vintena d'empreses i associacions que representen a més de 200 productors del Pirineu català i oriental i també d’Andorra. Un dels atractius d'aquestes jornades han estat les sessions de cuina en directe que han tingut lloc al Palau de Congressos d'Alp. Sergi Roca (Restaurant Equilibri de Navata); Joel Castanyé (Restaurant La Boscana de Bellvís), Jean Luc Planes (Restaurant Planes de Sallagosa), Josep Mª Troquet (Restaurant Borda Raubert de La Massana), Núria Bonet, (Restaurant Ca la Núria de Bellver de Cerdanya) o Nandu Jubany (Restaurant Can Jubany de Calldetenes) han estat alguns dels professionals que hi han participat, oferint consells sobre com cuinar els productes de proximitat, com ara el conill, el poltre, el xai o els bolets.

També hi han hagut presentacions, degustacions i una fira-exposició de productes al pavelló esportiu d'Alp. Al migdia, els restaurants del col·lectiu Cuina Pirinenca de la Cerdanya han ofert diferents plats als assistents.

Aquestes jornades volen promoure la cultura alimentària i les noves tendències, donar a conèixer el patrimoni gastronòmic, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses. Les jornades, que compten amb el suport d’institucions i entitats del territori, són un punt de trobada entre professionals de diferents països amb un triple repte: crear la marca Cuina del Pirineu; definir un catàleg de productes i plats; i potenciar la relació entre la gastronomia i el turisme.

El Pirineu avui