La sala ‘la Cuina’ del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell acull aquests dies l’exposició ‘Una nova Catedral? Puig i Cadafalch i les restauracions de la Catedral d’Urgell al segle XX’. La mostra s’ha organitzat amb motiu de l’Any Josep Puig i Cadafalch, que commemora el 150è aniversari del naixement de l’arquitecte modernista. L'exposició, conformada per imatges fotogràfiques i documents d'arxiu, fa un repàs exhaustiu de l'evolució arquitectònica de la catedral al llarg del segle XX. Així, posa en relleu l'ampli abast de les restauracions que s'hi van dur a terme, i fa evident el canvi de fisonomia del monument. L'objectiu de la mostra és explicar que la catedral ha estat objecte de múltiples intervencions al llarg dels segles, partint d'una fàbrica original romànica. Com qualsevol edifici, ha sofert afegits i modificacions seguint els estils artístics i els gustos estètics de les diferents èpoques, a la vegada que s'ha adaptat a les necessitats funcionals de cada moment. Finalment, i de manera destacada, l'exposició vol posar de manifest l'enorme tasca de restauració que va partir d'un projecte de Josep Puig i Cadafalch, que es va executar al llarg del segle XX, i que va “despullar” la catedral dels afegits barrocs, convertint-la en un edifici de fisonomia neoromànica. L’exposició es podrà veure fins el 9 de desembre.

El Pirineu avui