L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu acull l'exposició de Terrissa dels Pirineus, una mostra de terrissa pertanyent a les quatre famílies terrissaires de les comarques de l'Alt Pirineu.

L'exposició dóna a conèixer les particularitats d'aquesta terrissa que es caracteritza per la varietat de colors, els vernissos i els dibuixos singulars que no es troba a cap més terrissa de Catalunya.

L'exposició presenta les peces organitzades pels diferents territoris de l'Alt Pirineu. Per complementar l'exposició, l'ecomuseu ha situat quatre vitrines amb peces del seu propi fons.

Les peces presentades a l'exposició estan recollides i estudiades en un catàleg sota el nom de “Terrissa del Pallars i la Ribagorça”. En ser peces molt fràgils des de les institucions etnològiques es fa una crida a la ciutadania per donar a conèixer peces de terrissa de propietat privada, per poder-les documentar i ampliar el nombre de peces catalogades.

L'exposició es podrà visitar fins a finals d'any.

Parlen al vídeo: MIQUEL ESPOT, AUTOR CATÀLEG TERRISSA PIRINEU - RAMON ABELLÓ, AUTOR CATÀLEG TERRISSA PIRINEUS

El Pirineu avui