El Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) prepara el tancament de l’any 2017 amb un seguit
d’activitats culturals, com ara conferències i una presentació literària. Després del celebrar aquest cap de setmana la Setmana Europea de la Ciència amb una conferència al Museu Cerdà sobre l'extinció dels dinosaures i una sortida guiada per conèixer el patrimoni geològic de la comarca, el proper dissabte 2 de desembre ha programat una nova conferència amb el títol 'Gihadisme: claus per a comprendre la seva gènesi i el seu desenvolupament”, una xerrada que anirà a càrrec de l’especialista en el tema, l’historiador Cristóbal López. Serà a les 18h al Museu Cerdà de Puigcerdà.

El següent divendres 8 de desembre tindrà lloc una conferència sobre 'Ciberseguretat' a càrrec del jove informàtic Ferran Celades. A continuació, es presentarà el llibre “Empirisme. Bacon. Locke. Hume”, a càrrec de l’autor, el professor emèrit de Filosofia, Josep Ma
Piguillem.

El diumenge, 17 de desembre, a les 19h tindrà lloc el III Cerdanya Modern Music, Memorial “Lleó Borrell”, on hi actuaran diferents grups locals de música moderna.

El dissabte 23 de desembre a les 21,30h es projectaran un seguit de curtmetratges dins del cicle: “El dia més curt”.

Finalment, per tancar l’any, dissabte dia 30 de desembre, a les 21,30h tindrà lloc la XII Trobada de Poesia i Música d’Hivern i el Cant de la Sibil·la.

Totes les activitats tindran lloc a la sala de convencions del Museu Cerdà tot i que, degut a la campanya de les eleccions del 21-D, podria ser que calgués modificar l’hora d’algun dels actes previstos, cosa que l'entitat notificaria amb antelació.

El Pirineu avui