El vi, sobre una tela, es transforma deixant el seu color impregnat, i ens transmet la seva història, els tons i les característiques del terreny on ha crescut el raïm, la climatologia de la zona, i la gràcia dels pinzells de l'artista que va elaborant l'obra.
Sant Julià va acollir durant la fira de microproductors una interessant activitat que consistia a veure com l'artista Nora feia parlar el vi fora de l'ampolla, i ens transmitía tota una explosió de tons i colors.

La pintura feta amb vi neix de l'experimentació de Nora al seu taller de Mendoza, Terra de vinyers i forta tradició vitícola.
El recurs material utilitzat està fet de vins negres (directes de l'ampolla-bullits-concentrats en laboratori o de pous de barrica) barrejats amb aglutinants orgànics (olis de taronja, caseïna, o, trementina) i posteriorment envernissats amb veladures transparents orgàniques compostes dels olis anteriorment nomenats.
La textura varia des de la més lleugera a la de major densitat i gra. Des de la fluïdesa del vi líquid de l'ampolla fins a la pasta de pou barrejada amb l'aglutinant orgànic.

Parlen al vídeo: NORA LOPEZ, ENOPINTURAS LA CASA DE LA ESPIRAL

El Pirineu avui