L'Oficina de Turisme dels Pallars Sobirà acull, fins a mitjans de desembre, l'exposició “Llegir la història de la Muntanya” on mostra la història del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a partir de les restes arqueològiques trobades als jaciments del parc.

L'exposició fa un recull dels resultats i material obtinguts durant les tasques de catalogació i estudi dels jaciments arqueològics existents dins del parc. Entre les restes hi ha un petit fogar de fa 9.000 anys.

La mostra està formada per diferents plafons amb fotografies on s'expliquen les diferents peces trobades dins de l'espai del parc.

Amb l'exposició es pretén donar a conèixer una forma diferent de mirar el paisatge actual, descobrir la història d'aquestes valls i com els homes i dones van viure i treballar fa milers d'anys en indrets que formen actualment el parc.

El Pirineu avui