L’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell ha iniciat enguany el Batxibac. Tal com han indicat des del centre, es tracta d’un projecte innovador i d’excel·lència pel qual els alumnes, en acabar els estudis de Batxillerat, obtenen una doble titulació: el bacalaureat francès i el batxillerat amb l’especialitat que l’alumne hagi escollit. Aquest itinerari comporta un 30% del currículum en francès: tant en classes de literatura i història de França com en intercanvis i experiències a l’estranger. En aquesta primera prova, cinc alumnes podran obtenir aquesta doble titulació. Per accedir al programa formatiu, l’alumnat ha hagut de demostrar prèviament un nivell bàsic de francès, equivalent al B1. Entre els objectius del Batxibac hi ha oferir una formació bicultural i bilingüe, afavorir la mobilitat dels joves a nivell europeu i facilitar la inserció professional i la mobilitat dins del món laboral.

El Pirineu avui