El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs que Red Elèctrica va presentar contra l'ordenança fiscal que l'Ajuntament de Rialp va aprovar pel pas de línies elèctriques pel seu municipi.

La taxa comptabilitza l'estesa aèria dins de l'àrea municipal que no se subministra, en aquest cas, als veïns i veïnes de Rialp on hi ha 12 torres d'alta tensió amb més de 4.081 metres de desplegament que es traduiria en uns ingressos directes de 10.000 euros a les arques municipals.

Un altre ajuntament que també ha aprovat la taxa ha estat Sort on ha vist una nova forma d'aconseguir ingressos pel municipi. La taxa l'aplicarà a partir del 2018 i suposarà uns ingressos d'uns 14.000 euros per l'ajuntament.

La taxa s'aplica en funció dels quilòmetres de cablejat que sobrevolen el municipi i el tipus de terreny per on passa.

Red Eléctrica ja va anunciar que portaria als tribunals a tots els ajuntaments que implantessin la taxa.

El Pirineu avui