Deixar la partitura i endinsar-se en la creació espontània. És el regal que Jean François Zygel ha fet al públic que aquest dimecres ha assistit al concert de tancament de la temporada cultural francesa a l´Auditori Nacional, a Ordino.
Diuen que Johan Sebastian Bach destacava per la síntesi de diversos estils nacionals de la seva època i de temps passats. Va ser un dels estándards del barroc i inspiració d´altres grans mestres al llarg del temps com Mozart, Schumann, Mahler, Stravinsky o Piazzola. Per sobre de tot, però, era conegut i admirat per la seva capacitat d'improvisació, un art que aquest dimecres ha homenatjat Jean François Zygel.

El pianista que és Cavaller de la Legió d´Honor, de l´orde de les Arts i les Lletres i de l´orde nacional del Mèrit ha estat àmpliament format en aquest camp i com a docent difon una nova manera d´entendre la música.

Zygel ha posat el fermall a la temporada cultural francesa en una vetllada en què el públic ha respost, ara sí, com era de preveure, amb un fort aplaudiment.

El Pirineu avui