L'Arxiu Comarcal de Cerdanya organitza aquesta setmana un seguit de xerrades adreçades als estudiants de 1r de Batxillerat de l'INS Pere Borrell amb l'objectiu de donar-los a conèixer aquest equipament cultural. Amb aquestes sessions informatives es vol explicar als alumnes què poden trobar a l'arxiu i com aquest és una gran font d'informació per elaborar el Treball de Recerca de Batxillerat.

A més d'exposar tota la informació que poden trobar a l'Arxiu o, si ho necessiten, dirigir-los a aquells llocs o persones que els poden ajudar en la seva recerca, també animen els joves a escollir un tema d'àmbit cerdà, ja que disposaran de fonts més properes.

És el tercer any que l'Arxiu, juntament amb el Museu Cerdà, organitza aquestes xerrades i, des de l'equipament cultural, han vist com any rere any augmenta el nombre d'alumnes que després acudeixen a l'arxiu per fer alguna consulta.

Alguns dels temes relacionats amb la comarca que han escollit els estudiants aquests darrers anys han estat les eleccions municipals, l'impacte d'Europa a Cerdanya o la ramaderia.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui